Refinansiering av lån


Refinansiering

Det koster penger å låne penger. Det vet vi alle og det er ikke noe nytt. Om du trenger penger er det viktig at du vurderer først av alt om du trenger pengene og om du i det hele tatt trenger pengene. Skal du bruke penger så må du bruke dem på best mulig måte. Refinansiering er sett på av alle som den beste måten å bruke penger på. Det er med andre ord veldig fint at du har muligheten til å låne penger for å betale ned med andre penger.

La oss ta et skritt tilbake for å først og fremst se hva refinansiering egentlig er. Refinansiering er en måte å spare penger på. Når du gjør en ren refinansiering tar du opp et lån og bruker hele lånet på å betale ned et eller flere andre lån. Du bruker med andre ord opp hele lånet til å betale ned andre lånet. Det nye lånet koster mindre enn de eldre lånene. Ved at de nye lånene er billigere får du en mindre lånekostnad og du sparer penger. Du kan lese mer om refinansiering på https://www.sambla.no/refinansiering/ om du skulle ønske det. Forbrukslånet er den vanlige mekanismen for å nedbetale lån. Du betaler med andre ord ned lån med forbrukslån.

Refinansiering med sikkerhet

Du kan som sagt betale ned lån med forbrukslån og du kan betale ned lån med penger som er sikret i et hus eller en annen eiendel. Når du betaler ned lån med forbrukslån så betaler du en viss pris for forbrukslånet. Du kan ikke få det billigere enn rundt 7%. Skal du gjøre noe som du mener du ikke får så mye igjen for er det viktig at du tenker igjennom hvor mye du tror du i det hele tatt får.

Om du synes at forbrukslånet blir for dyrt kan du også refinansiere ved å bruke et par banker i Norge. Disse heter Bank2, Bluestep Bank og Svea Finans. Alle disse tre bankene tilbyr seg å refinansiere din forbruksgjeld til rundt 5%. Den store forskjellen her er at de forventer at de får pant i bolig vanligvis. Det er som er ulempen med denne panten er at de refinansierer all gjeld. For å illustrere dette litt bedre kan du tenke deg at du har et huslån på 2 millioner kroner på 2% og 1 million kroner i forbrukslån og kredittkortgjeld. Når en av disse bankene da kommer inn tar de den totale gjelden din på 3 millioner kroner og gir deg et tilbud på for eksempel 5%.

Ditt valg

Alt som har med gjeld å gjøre er ditt valg. Skal du ta opp lån eller skal du gjøre noe må du passe på at du bruker tiden din godt. Ikke kast bort tid på annet enn kun der hvor du har penger. Skal du det være noe som ikke stopper deg er det viktig at du velger rett, som betyr beste rente.